Разкрита е кибератака срещу феновете на играта Grand Theft Auto V

4
62

ESET предупреди за нова кибератака, специално насочена срещу феновете на екшън-играта Grand Theft Auto V. Използва се възможността за създаване на потребителски модификации в GTA V, които променят игровия процес. Така например, неизвестно защо, особено популярна е модификацията, при която от небето падат китове.

Хакерите вграждат вреден код в модификациите Noclip Mod и Angry Planes. С помощта на първия мод героят може да преминава през стените и през най-различни обекти. При задействане на втората модификация, всички модели самолети от Лос Сантос и околните райони започват да преследват геймъра.

И двете модификации променят играта както е описано, но едновременно с това тайно инсталират файла fade.exe, който всъщност е кейлогър.

 

По този начин престъпниците получават възможност за кражба на регистрационни данни – потребителските имена и паролите от геймърските сайтове, от Интернет-банкирането и на практика цялата информация, която се въвежда с помощта на клавиатурата.

Антивирусните програми на ESET засичат вредния файл и го класифицират като MSIL/Stimilik.AG с висока степен на опасност, способен да компрометира всички пароли на потребителите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари