Различават ли се въобще по нещо PS5 и Xbox Series X по данните, които са известни за сега?

2
1429

По това време догодина новото поколение конзоли PlayStation и Xbox трябва вече да са налице. Нито една от конзолите не е показана изцяло от двете компании, но Sony и Microsoft изпускат по малко информация.

Сега ще сравним двете конзоли, според въпросните данни

Двете конзоли са зловещо подобни, що се отнася до своите спецификации. Имат близки чипове, близки количества оперативна памет, близки количества място за съхранение. И двете конзоли ще пристигнат с дискови устройства.

Под капака на PlayStation 5 и Xbox Series X ще има AMD Navi графика и SSD дискове – очакваният резултат бързи конзоли дори при по-тежки игри и късо време на зареждане на нива. И двете конзоли ще ползват GDDR6 RAM памет. От Sony бяха по-директни и казаха, че ще използват Ryzen-базиран процесор на AMD.

И двете конзоли ще поддържат 8K графики и „ray tracing”

Към момента се знае повече по отношение спецификациите, не толкова какви интересни нови възможности ще предоставят конзолите.

И двете компании натъртват на факта, че времето за зареждане на игри ще е минимално заради влагането на SSD. Те цитират конкретни данни, а от Sony показаха и видео по темата.

Това с 8K резолюцията обаче звучи странно за някои анализатори

Обещанието макар и гръмко, не носи много ползи. Болшинството потребители не разполагат с телевизори, които могат да се справят с тази разделителна способност. Все още не сме навлезли в масовата употреба на 4K, какво остава за 8K. Тъй като все пак живота на една конзола е сравнително дълъг и нови не се пускат всяка година, и двете компании искат да са застраховани за бъдещето.

Най-малкото, за да работят спокойно върху следващите си нови конзоли.

Единствената по-значителна разлика, на която се натъкнах, е обратната съвместимост

И двете конзоли ще я имат, но поне засега изглежда, че не в еднаква степен.

Microsoft ще заложи поддръжка за оригиналните Xbox игри и Xbox 360 заглавия, както на Xbox One. Ще се поддържат и Xbox One игрите, както аксесоарите.

От Sony са споделили само, че ще има поддръжка за заглавията от PS4

Явно и това поколение конзоли ще се бори за вниманието ни чрез ексклузивни заглавия, чрез услугите за абонамент и бонусите, които предлагат те и други подобни способи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари