Ето това се нарича нещастие. Тъкмо разбрахме и датата на излизане на Judgement (известна преди като Judge Eyes) на Запад, новата игра на хората зад ембелатичните серии Yakuza, и се оказва, че май играта така и няма да достигне до Европа.

Разпространението на играта в Япония беше внезапно прекратено, а появата ѝ извън Страната на изгряващото слънце вече въобще не е ясна. Причината за това е Пиер Таки (истинско име Масанори Таки), както е известен членът на популярната група „Денки груув“ и човекът, озвучаващ главния герой в играта. Той е арестуван, след като полицията претърсва дома и колата му и намира кокаин, за чиято употреба той признава. Ако бъде признат за виновен го грози присъда от седем години в затвора. Както и GamingBolt, които ни предават новината, пишат, употребата на наркотици не е шега работа – за една цигара с марихуана може да отидеш зад решетките за пет години!

Вследствие на това, Sega реши да прекрати продажбите на играта, както на физически носители, така и от дигиталния магазин на Sony. Очаква се студиото да избере нов актьор за ролята и да нанесе нужните промени, така че Judgement да не бъде свързвана с Таки. Самите Sega заявиха преди големи амбиции по отношение на Judgement, които целяха превръщането на играта в дългосрочен проект.

Новината представлява пореден любопитен поглед към японската култура и разликите със западните възприятия, където една подобна случка вероятно би засилила продажбите на играта, а компанията зад него с удоволствие би се възползвала от това.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Емил Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Емил
Емил

Леле, актьор ползва наркотици – нечувано! Тези от Sony не са нормални.
И убийство да беше извършил актьора, това няма никакво отношение с играта, освен безплатната реклама.
За кокаин ако се спираха филми например, холивудските половината не трябва да ги разпространяват, а за европейските да не говорим.