Разработва се Assassin’s Creed VR и Splinter Cell ексклузивно за Oculus

0
106

Ако сте се чудили какво е да обикаляте покривите и да елиминирате жертвите си като любимите ви „Убийци“, може би скоро ще имате тази възможност. Според нова статия Facebook и Ubisoft са направили изгодна сделка, в която първата компания се ангажира с адаптацията на Assassin’s Creed и Tom Clancy’s Splinter Cell за Oculus. Лично Марк Цукърбърг е сключил сделката с френската компания. С това Facebook прави нов опит да привлече голямата маса клиенти към своя шлем за виртуална реалност, който засега е обект на внимание само на ентусиастите. Все още не е ясно дали играта ще е достъпна на Oculus Rift, Oculus Quest или и за двете платформи. Не знаем и коя/кои Assassin’s Creed игри ще преработи компанията.

За момента инвестицията на Facebook е дефинирана като малка – по-ниска от $1 милиард. Възможно е обаче да нарасне с времето. Проектът се води от Джейсън Рубин, бившия директор на Oculus, повишен вече като заместник-директор на гейминг сектора във Facebook. Представител на компанията сподели:

„Отговорът към Oculus Quest и Rift S гейминга беше невероятен. Не можем да обсъждаме конкретни партньорски връзки, но ще продължаваме да разширяваме нашата библиотека, за да достигаме повече хора в следващите години“.

Ubisoft засега също си мълчи по въпроса.

Facebook упорито се опитва да развие VR пазара, който последно време не показва очакваните резултати. Много от големите студия отказват да признаят бъдещето на технологията. Според анкета, по време на Конференцията на разработчиците на видеоигри едва 27% от участващите фирми са заинтересовани да правят VR заглавия. Това е с 6% по-малко от миналата година. Затова редица големи компании купуват крупно малки инди студия, които да работят за тях. За момента Oculus работи съвместно с Respawn Entertainment за издаването на FPS заглавие за Rift платформата, което ще бъде обявено през септември.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за