Разработчикът на Sleeping Dogs затваря врати

0
171

Изглежда, че поредното гейм студио отива в забвение, след като позовавайки се на няколко източника NeoGaf информира за закриването на разработчика на Sleeping Dogs United Front Games. Няколко са признаците, че студиото е тръгнало към своя си край, коментират на свой ред от Gamerant. Така например разработваното от студиото заглавие Smash + Grab вече не е достъпно в Steam, а един от продуцентите в студиото изглежда потвърди новината за края на UFG.

„Понастоящем страдам за най-добрата си работа, над която съм работил и най-добрия екип, с който съм работил. Краят на една велика ера. Сбогом, UFG“, написа Йен Тимс от студиото в социалната мрежа Twitter.

Екшън приключението с отворен свят Sleeping Dogs може да не се оказа финансов удар за Square Enix, но получи много добър прием от геймъри и критика и в тази връзка, затварянето на студиото не изглежда толкова логично. Все пак, своеобразното продължение на Sleeping Dogs, Triad Wars беше истински провал за разработчика и проекта беше даже закрит по-рано тази година, което може и да е натежало за решението да се сложи край на живота на UFG.

Все пак няма нищо официално и ще трябва да почакаме, за да бъде потвърдена новината.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за