Според мнозина, детските лица в Cyberpunk 2077 и Assassin’s Creed Valhalla, две от най-актуалните видеоигри днес, са си откровено зловещи. За това свидетелстват публикуваните множество изображения в Интернет на детски NPC персонажи от двете игри. Темата си има даже и специална тема в Reddit, като въпросът на геймърите, който най-често се задава дали детските лица е трудно да бъдат изобразявани или има някаква друга причина за това.

Наскоро на помощ на потребителите на социалната мрежа се притекъл човек с псевдонима Ehrand, който твърди, че работи в тясно сътрудничество с аниматорите на човешки модели в игрите. Истината звучи просто: детските модели са наистина трудни за пресъздаване и студиата просто използват често умалени модели на възрастни персонажи, което намалява и цената на продукцията.

„Пропорциите на едно дете са различни от тези на възрастен. Обикновено децата имат по-голямо съотношение на главата към тялото от възрастните и пренасянето им без да изглеждат глупаво е трудно. Още по-трудно обаче е когато се опиташ да пресъздадеш конкретна възраст, защото детското тяло се променя бързо когато растат“, обяснява той. „И поради това, че те имат тези различни пропорции, то това означава, че за тях е нужно създаването на уникални модели и не може да бъде повторно използвана анимацията на някой възрастен“. Всичко това се отразявало на цената за продукцията на цялата игра, понеже трябва да им се създаде специален модел със специално подготвен за това набор от анимации и придружаваща графика. В големите игри с открит свят, допълва Ehrand, обикновено има моделни комплекти, в които бива налоаган всеки един герой, така че да не се налага анимирането на хиляди персонажи. В подобни случаи, разработчиците просто смаляват модела за възрастен герой, за да може да използват готовия набор от анимации и да запазят ниски цените на продукцията.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари