Преходът от стара към нова технология предполага растеж и промяна, но в случая с CS:GO и Source 2, нещата може да не са точно така. Това смята бивш разработчик във Valve, който е скептичен, че компанията ще се справи с възможните предизвикателства.

Source енджинът, разработен от Valve спокойно, може да се счита вече за остаряла технология. Това е и причината, компанията да представи неговата следваща версия – Source 2. Първата му версия е в основата на успеха на игри, като Portal, Left 4 Dead, Half-Life 2 игрите, както и CS:GO. През 2015 чрез Reborn и Dota 2, Source 2 влезе в употреба. Вече няколко години почитателите на Counter: Strike: Global Offensive очакват Valve да интегрират новата версия на енджина в играта, но това все още не се случва. В Мрежата има достатъчно видеа как би могъл да изглежда шутърът в Source 2, но реално как ще се държи играта не е известно.

Ричард Гелдрич е бивш разработчик във Valve, работил над игри, като Counter: Strike: Global Offensive, Portal 2, и Left 4 Dead 2. В интервю за Win.gg, той изказва мнението си, че CS:GO в Source 2 ще е една различна игра, но може би не в положителен смисъл. Едно от големите предимства, които се очаква, че ще достави следващата версия на Source се предполага, че ще е към графиката и общото представяне на играта. Както привежда Стивън Рондина от Win.gg, макар и да използва стара технология, нерядко CS:GO има проблеми с представянето си даже на модерни системи. Гелдрич смята, че подобренията по отношение на графиката и представянето със Source 2 въобще не са гарантирани.

„Valve изгубиха много талант от графичното звено. Подозирам, че те просто ще вземат неща от Source 1, ще ги копират и поставят там и ще сложат малко лустро за блясък“, споделя Гелдрич.

По отношение на общото представяне, проблемите са свързани с някои дизайнерски решения в Source 1. Дали те ще бъдат решени с второто поколение на технологията?

„Не е сигурно. Кодовата база на Source 2 беше чудовище, а с времето Valve изгубиха толкова много талантливи разработчици, че се съмнявам, че ще могат да я оптимизират значителнo. През годините кодовата база на Source 1 беше оптимизирана от някои наистина солидни инженери. Но превключването на към по-модерни графични апликационно-програмни интерфейси спрямо вече архаичния Direct 9 може да помогне“, допълва той. По отношение на потенциалните промени, които ще донесе прехода в геймплея, Гелдрич отново изразява съмнение. „Ако те наистина преминат към Source 2, бих бил скептичен дали това ще е все още истинският CS:GO“.

Кога ще бъде осъществена промяната точно, не е ясно. Но Рондина припомня, че бележки, свързани с CSGO са се появили през миналата година в Source 2 Workshop Manager-а. Самите Valve изглежда не желаят да рискуват, което беше обяснено още преди пет години от Гейб Нюъл, който сподели в Reddit, че той и колегите му преценяват какво да променят или не на базата на индивдуалните преимущества на отделните системи и налагайки промените една по една.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари