Група руски програмисти, използващи OpenIV, бяха едни от първите, които успяха да „отворят“ и да правят модове в GTA V, а ето че сега искат да добавят „Града на свободата“ (Liberty City) от четвъртата част.

Вчера, на 2-ри януари те направиха специално изявление и споделиха: „Либърти Сити няма да замести Лос Сантос или Блейн Каунти, а ще е на отделно място, достъпно през морето. Като използвахме силата на OpenIV и openFormats, ние успяхме да поднесем на геймърите любимия им Град на свободата в картата на GTA V„.

Либърти Сити е прототип на Ню Йорк и е най-голямата и най-населена местност в света на GTA, и добавянето му в последната част няма да е лесна задача. Когато попитаха руските програмисти защо се заемат с такава трудоемка цел, те отговориха: „Защото, защо не?“.

Все още няма никакви снимки от проекта, нито крайна дата на завършване, но според разработчиците, това ще стане съвсем скоро. Те ще работят с копие на GTA IV, от което ще прехвърлят целият град от файловете на предишната част, в петото издание. Конвертора, заедно с допълнителен код, ще бъде вграден в отделно DLC, което ще може да се изтегли и инсталира в GTA V на потребителя.

Според FAQ на групата, DLC-то няма да е достъпно за мултиплеър режима, защото Rockstar Games са забранили модовете в GTA Online. Програмистите ще имат и нужда от помощ с допълнителни текстури, асети и тестване, което ще обявят отделно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари