Изпълнителният директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън сподели в интервю за GQ, че компанията няма да се откаже от създаването на разнообразни преживявания. Коментарът му е във връзка с въпрос на медията по отношение на The Last of Us Part II и шумът, който се създаде около играта от това, което Робърт Лийдъм от GQ нарича едни „по-враждебно настроени кътчета на Интернет“ и дали е говорил във връзка с това с един от създателите на играта Нийл Дръкман.

„Срещнах се с Нийл миналата година и го поздравих за художествената работа и начина, по който е поднесъл историята. Нийл е голямо момче, какъвто съм и аз и не смятам, че който от нас би се ненужно притеснявал от подобни неща“, заявява Райън. „Самият Нийл знае, че създава велико изкуство. Той знае, че с успех пресъздава теми, които никога не са адресирани били по един зрял начин в коя да е било видеоигра досега. Смятам, че това е нещо изключително и съм горд с това, че именно PlayStation е платформата, на която това се случи. А останалата злонамереност просто я пренебрегваш и продължаваш“.

В един от другите въпроси – за бъдещето на гейминга, Райън изразява своята убеденост в жизнеността на конзолите в близко бъдеще, но в същото време Sony следи отблизо тенденциите и гледа да е в крак с тях. Запитан за прогнозите отпреди няколко години как мобилният гейминг и виртуалната реалност ще са следващата голяма вълна тук, докато в същото време днес стават популярни абонаментните услуги и облачния стрийминг и как вижда живота на PS5, Райън отговаря, че той е положително настроен за следващите шест-седем години.

„Прекарал съм повечето от времето си в PlayStation, слушайки хора, които ми повтарят как това поколение ще е последното понеже нещо друго ще направи конзолите непотребни. Убеден съм, че това са хора, които са наистина мъдри и наистина интелигентни, но до ден-днешен прогнозите им се оказват грешни“, споделя Райън. „Откакто заговорихме сериозно на света за PS5, аз станах положително настроен за бъдещето, което ни очаква в следващите пет, шест седем години, а след това, кой знае?! Мисля, че облакът ще стане по-важен в следващите пет години, независимо от това, че тук има все още предизвикателства, свързани с бизнес модела и технологията. И докато това се случва, ние продължаваме нашите проучвания и инвестиции и следим внимателно случващото се“.

В интервю от миналата седмица – за руската ТАСС – Райън също говори за бъдещето на PlayStation 5, като подчерта, че вероятно няма да видим пълния потенциал на конзолата и технологията зад нея в следващите две-три години – време, през което разработчиците ще могат да разучат докъде точно се простират възможностите ѝ.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари