Преди малко повече от година, Ubisoft декларира своите амбиции на полето на виртуалната реалност, преобразувайки своя клон в германския град Дюселдорф в Ubisoft Escape, студио, което има за цел да разработва специално VR проекти. Така в последните месеци се и родиха идеите за Prince of Persia: The Dagger of Time, Assassin’s Creed: Escape the Pyramid и Assassin’s Creed The Medusa Gate. По време на отминалото второ издание за тази година на Forward, Ubi представиха два нови VR проекта, които звучат впечатляващо.

Първото от тези анонсирани VR преживявания е звездно приключение с името AGOS: A Game of Space. Играта излиза на 28-ми следващия месец за Oculus Rift, HTC Vive и Vive Cosmos, Valve Index и Windows Mixed Reality.

Човек е успял да направи Земята напълно негодна за живот и тръгва на пътешествие в Космоса в търсене на планети, на които може да се засели. Годината е 2057 и човечеството е пръснато из стотици звездни кораби, разчитайки изкуствен интелект да ги отведе към това, което ще нарекат „нов дом“. Вие поемате ролята на изкуствения интелект в последния кораб, който се готви да отпътува от Земята, отправяйки се на пътуване, което ще отнеме векове. Има обаче един проблем: никой не е чул нещо от тези, които вече са излетели. AGOS: A Game of Space ще е игра, чиито геймплей ще се базира на реални физически положения, като вие ще трябва да построите и пилотирате сонди, с които ще претърсвате космическото пространство за ресурси. Заедно с това, основна цел пред вас ще е и намирането на нови технологии и поддържането на живота на борда на кораба.

AGOS: A Game of Space ще предложи осем огромни звездни системи за изследване, в които ще срещнете звездни станции, други космически кораби и астероиди.

Вторият VR проект, който студиото анонсира по време на Forward, подобно на Prince of Persia: The Dagger of Time и Assassin’s Creed: Escape the Pyramid, се базира на вече установена поредица на Ubisoft, Far Cry. Far Cry VR: Dive into Insanity и се разработва съвместно с Zero Latency VR. Базирана на Far Cry3, Dive into Insanity ще срещне почитателите на поредицата за пореден път с Ваас и неговите главорези, които са пленили играчите на Рук. Играта ще позволи свободно движение на до осем играча, снабдени с тактилни оръжия, идващи с VR шлемовете, като всяка една игрова сесия ще трае по 30 минути. За разлика от AGOS обаче, Far Cry VR: Dive into Insanity ще е ексклузив за VR шоурумите на Zero Latency VR, какъвто в България все още няма. Играта се очаква да излезе през следващата година.

С анонса на тези две заглавия, Ubisoft се утвърждават като единственият голям гейм издател, който експериментира настойчиво в сферата на виртуалната реалност, ниша, която се счита за рискова и все още недобре разработена за много техни колеги, продуциращи големи ААА традиционни видеоигри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари