Следващата игра от поредицата Diablo може да не е близо до появата си (даже и „Blizzard близо“ не е, както се пошегуваха създателите му), но екипът на играта беше допълнен тази седмица от сериозно име в гейм индустрията, което говори за амбициите на Blizzard по отношение на заглавието.

Род Фъргюсън, един от създателите на Gears of War игрите и понастоящем част от екипа на майкрософтското студио The Coalition, ще ръководи разработката на Diablo в Blizzard Entertainment.

Фъргюсън, който работи по Gears of War от 2005 и участва активно в създаването на всяка една игра от поредицата, обяви в Twitter новината за кариерната промяна, на която се е решил.

„Започнах да работя по Gears of War преди повече от 15 години и от тогава това е любовта на живота му. Но сега е настъпил момента за ново приключение. Оставям Gears в страхотните ръце на The Coalition и нямам търпение да видя как всички играят Gears Tactics на 28-ми април“, пише той в Twitter и добавя:

„Започвайки от март, аз ще се присъединя към Blizzard, за да ръководя работата по Diablo. Напускането е горчив момент за мен, тъй като обичам семейството на Gears, феновете и всички в The Coalition и Xbox. Благодаря ви, беше привилегия да работя с всички вас“, завършва посланието си Фъргюсън.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари