РС версията на GTA V няма да ползва DRM защитата на Denuvo

1
29

Миналата седмица се появиха упорити слухове, че предстоящата РС версия на Grand Theft Auto V ще бъде защитена от DRM софтуера на компанията Denuvo.

Сега обаче се оказва, че това няма да бъде така.

„Denuvo не е свързана по никакъв начин с която и да било от версиите на Grand Theft Auto V“, обяви съоснователят на Denuvo Робърт Ернандес.

DRM защитата на неговата компания се ползва от множество софтуерни продукти, сред които има и игри. Сред партньорите на Denuvo в гейм индустрията са Electronic Arts и Take-Two, а извън нея компанията работи за имена като  Amazon, Ford, PBS, Oxford University Press и Pearson. Скорошни заглавия, които имат вградена защита от Denuvo са спортната FIFA 15 и екшън ролевата игра Lords of the Fallen.

Интересно е, че името на Rockstar се появи в списъка с партньори на сайта на Denuvo преди броени дни, което също бе разтълкувано като знак, че GTA V ще бъде защитена допълнително с DRM мерки.

Така единствената защита на РС версията на Grand Theft Auto V ще бъдат стандартните проверки, които прави Steam при инсталацията на играта.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари