От днес притежателите на PlayStation 4 може да играят Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, но геймърите в някои страни няма да имат това удоволствие, поне официално. Става дума за Русия.

Местният офис на Sony отказа да пусне играта да излезе за PS4 в страната, което беше съобщено в официалния профил на компанията в социалната мрежа Twitter. В същото време обаче беше потвърдено, че играта ще излезе официално за платформите на Xbox One и PC.

„Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered е напълно измислена кампания от 2009, пресъздадена в HD качество. SIE решиха да не продават играта в руския PS Store. Очакваме с нетърпение излизането на играта в цифров формат за PC в Battle.net и за конзолата Xbox“, гласи краткото съобщение, от което не става ясна точната причина за решението. От полския сайт Gamespressure предполагат, че това решение може да се дължи на присъствието в кампанията на мисията No Russians, в която агент на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) се инфилтрира в терористична групировка и осъществява атака над московското летище. Мисията предизвика множество спорове и гневни реакция при излизането на играта преди 11 години. Activision взеха решение да оставят мисията, но въведоха по-късно възможност тя да бъде прескочена. В същото време обаче, руският офис цитира SIE като страната взела това решение. Вземайки предвид това, че играта ще излезе за другите две платформи, за които е предвидена, въпросът за точната причина за това остава неясен.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered излезе за PlayStation 4 сега, а след месец се очаква да се появи и за PC и Xbox One.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари