Някои редки фен копия на ретро игри се продават в интернет на цени от порядъка на няколко хиляди долара. Други са способни да достигнат рекордната сума от четиридесет и два бона, като това заглавие за Nintendo Entertainment System конзолата.

Тази седмица е продадено подпечатано рядко копие на играта Stadium Events за точно 41 977 американски долара (по сведения от търговеца). Собственикът на заглавието се е опитал да го продаде на акция на eBay по-рано този месец, но сделката се е провалила, когато спечелилият в наддаването не плати. Но след сключването на частна сделка с потенциален купувач Stadium Events взе нов рекорд за продажба на една игра.

От всички заглавия, официално лицензирани за 8-битовата конзола NES, Stadium Events от разработчика Bandai е едно от най-редките за намиране, тъй като бе продавано за изключително кратко време, преди да бъде изместено от рафтовете заради World Class Track Meet. Миналата година ESPN The Magazine публикува разширена статия за историята на играта и гордите й притежатели. Само касетата на Stadium Events може да бъде продадена за $10 000, а в комплект с оригиналната кутия и наръчника за използване цената се удвоява. Това конкретно копие дори е запазено с външния защитен найлон и въпреки това качеството му бе оценено от Video Game Authority с оценка 85 от 100.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари