ESL и DreamHack, два от най-големите организатори на турнири по електронни спортове и други инициативи свързани с тях, се сляха. Двамата директори на ESL, Ралф Райхърт и Крейг Ливайн, ще водят новата компания, която се нарича ESL Gaming. Изпълнителният директор на DreamHack, Маркус Линдмарк, ще контролира провеждането на гейминг фестивалите в Европа и Северна Америка.

Modern Times Group закупи DreamHack през 2015 година, а малко след това придоби и мажоритарен дял в ESL

До сега обаче, двата бранда работиха самостоятелно. Имало е сътрудничество между тях, най-вече в споделянето с ресурси. Сега обаче искат да преминат на друго ниво и се надяват този им ход допълнително да ускори изпълнението на мисията им „да оформят бъдещето на гейминга и електронните спортове“.

ESL Gaming остава един от малкото организатори на големи турнири, който не е собственост на издатели на игри или eSport отбори. Събитията им обхващат голяма част от актуалните игри.

По-рано тази година, преди да се разгори COVID-19 пандемията и кризата в следствие на нея, ESL и DreamHack сключика сделка с Blizzard. Тя се отнася към организацията на професионални турнири по Starcraft II and Warcraft III: Reforged. Двете организации вече работят с друга огромна компания, Valve, за организирането на Dota 2 и Counter-Strike: Global Offensive турнири от най-голям калибър.

2 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари