Сексуалната образователна игра Privates спечели наградата БАФТА

0
16

Заглавието Privates по забавен начин запознава геймърите с човешката полова система и с опасностите, които се крият в безразборния секс без предпазни средства. През тази седмица стана ясно, че образователната игра печели престижната награда БАФТА, предаде Eurogamer.

Наградите БАФТА са британски и са аналог на американския Оскар. Те се раздават от британската филмова академия. Играта Privates е била номинирана за награда, защото е създадена специално за излъчване по британския телевизионен Канал 4. Заглавието се разпространява безплатно и всеки може да го изтегли и да проучи дълбините на човешката анатомия, където не проникват слънчеви лъчи.

Ето какво е заявил по повод на наградата Дан Маршал, създател на игралното студио Size Five, което е направило Privates:

„Това е огромна чест и пълен шок за нас. Бях страшно развълнуван, когато получихме номинация за наградата, но спечелването вече поставя нещата на съвсем друго равнище. Нямам думи да изразя благодарността си към БАФТА за това, че са почели работата на нашето малко студио, което създаде тази странна игра.”

Игралната компания Size Five в миналото беше позната под името Zombie Cow Studios. Заглавието Privates е платформен шутър, в който по увлекателен начин геймърите се борят с най-известните венерически болести и вируси. Играта получи много високи оценки след дебюта си.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за