Нещата не могат да бъдат перфектни.

В скорошно интервю за GameInformer, Серж Хаске главен творчески мениджър в Ubisoft, сподели любопитни мисли за игровата индустрия. Макар и да се радва на разнообразието, на нови технологии като виртуалната реалност и новите модели на дистрибуция на видео съдържание, той отделя един сериозен проблем, който мъчи гейм пространството днес.

„Знаете ли какво обаче ѝ липсва на индустрията? Душа. Същността на видеоигрите е насочена към играта, а тук не става дума за забавление, за учене. Когато учиш, ти се забавляваш. А насочени единствено към забавлението, ние губим нещо. Питам често екипа какви са реалните ползи от играта, които играещия ще приложи в реалния живот. Точно сега, ние не правим достатъчно в този смисъл. А именно то е нещото, което ме удивлява – как да създадеш нещо, което ще ти достави огромна радост, докато в същото време се окаже благотворно за живота ти“, обяснява Хаске.

Като пример за полза от играта, той посочва настолните игри и игрите с карти, в които играещите трябва да изучават поведението на своите противници, за да определят колко искрени са те. Именно това знание, придобито докато се забавляваш, е особено полезно за ежедневието ти, тъй като ще подобри начина, по който „четете“ емоциите, изписани по лицето на човек. „Нужно е да разберем как да променим игрите и правилата, за да осигурим този вид полза. Макар и да не го споменава директно, Хаске дава за пример Assassin’s Creed: Origins и Discovery режима в играта, изграден с образователна цел. „Смятам, че би било пропусната възможност да създадем игрови свят, като този на Египет в AC Origins и да го използваме само за игри“, допълва Хаске.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари