Сериалът на Netflix по The Witcher може да излезе в края на 2019

0
277

Очаквате с нетърпение дебюта на сериала, посветен на The Witcher? Изглежда няма да чакате много дълго. По време на конференция с инвеститори, Netflix съобщи, че ТВ адаптацията към играта ще излезе в края на годината. Така компанията мести датата на издаване от предполагаемата 2020. Тед Сарандсо от Netflix разкри, че фантастичната драма ще бъде пусната през четвъртото тримесечие на фискалната година на стрийминг мрежата.

Всъщност сериите на Netflix ще са вдъхновени предимно от книгите на полския автор Анджей Сапковски, вместо от видеоигрите на CD Projekt. Самият писател служи на продукцията като креативен консултант. Сценарият се пише от Лорън Шмит Хисрик, отговорна за направата на хитове като The Defenders и Daredevil. Наскоро бяха обявени и актьорите в главните роли. Звездата на шоуто, Гералт от Ривия, ще бъде представен от Хенри Кавил, прочул се с филма „Супермен“. Аня Шалотра ще се превъплъти в Дженифър. Netflix избори повече от 50 значителни роли, като ще се включат още актьорите Ана Шафер (в ролята на Трис Мериголд), Фрейа Алън и други звезди. Шоуто се снима и продуцира в Унгария.

Сценаристката Хисрик, принципно голям фен на игрите на CD Projekt, обясни, че преднамерено се опитва да се отдалечи от тяхна репрезентация. Причината за това е, че тя желае да създаде автентичен и уникален сериал.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за