Системните изисквания на Control са занижени

1
195

Control е следващата игра на студио Remedy и, както изглежда, се очаква тя да предизвика фурор в гейминг индустрията. Тя вече привлече достатъчно внимание с неимоверно високите си изисквания за персонален компютър в средата на юли. Ние останахме силно изненадани от изискването на минимум GTX 1060 видеокарта, за да се стартира играта. Седмото поколение i5 процесор също беше твърде голямо изискване. За щастие Remedy Entertainment собственоръчно публикува друг списък с изисквания, които са много по-скромни и прощаващи.

Информацията е споделена в Twitter:

Минимални системни изисквания на Control:
OS: Windows 7, 64-битова
Процесор: Intel Core i5-4690 или AMD FX-4350
Оперативна памет: 8 GB
Видеокарта: NVIDIA GTX 780 или AMD Radeon R9 280x
DIRECTX: DX11

Препоръчителни изисквания на Control:
OS: Windows 10
Процесор: Intel Core i5-7600K или AMD Ryzen 5 1600x
Оперативна памет: 16 GB
Видеокарта: NVIDIA GTX 1660/1060 или AMD Radeon RX 580; NVIDIA RTX 2060 за Ray-Tracing функционалност
DIRECTX: DX11 / DX12

Както виждаме, драстично са променени изискванията за CPU и видеокарта. Като цяло RAM паметта ви е препоръчително да бъде минимум 8GB (което автоматично изключва 32-битовите системи). Ако искате да извадите максимума от графиката, разбира се, предишните препоръчителни изисквания можете да ги тълкувате като оптимални (за тях се обещават неограничен фреймрейт, G-Sync, трасиране на лъчи, 4К широкоекранна резолюция). Не е споменато изискваното пространство на диска, но Quantum Break дебютира, простирайки се на почти 70 GB. Вероятно Control няма да е по-малка по размер.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
РММ
РММ

Щом върви на 4-ядрени FX процесори, със сигурност ще върви и на I3 второ поколение или по-нови, а може и на по-стари да тръгне. Относно видеокартите, най-вероятно ще може да се подкара и играе и на по-слаби и по-стари, както е със всяка друга игра.