Следващата Call of Duty игра ще бъде за мобилни устройства

0
362

Activision се подготвя да пусне нова Call of Duty игра. Този път обаче компанията няма да я
издаде за персонални компютри, както е по традиция за този франчайз. Новото заглавие ще
излезе ексклузивно за Android и iOS устройства. То ще носи семплото име Call of Duty: Mobile, ще бъде безплатно и ви предлага „Бърза, пълна с адреналин Call of Duty игра, която е с вас, където и да отидете“. В интернет беше пуснат и официален тийзър.

Call of Duty: Mobile ще се отличава с няколко различни режима на игра, разпределени сред голям избор от карти. На разположение ще са и известните Nuketown и Crash. Activision твърди, че играта е ексклузивно оптимизирана за мобилни устройства, макар че за момента нямаме ясна представа какво значи това. Възможно е един от режимите на игра да е типичният Battle-Royale в духа на 2019-та година. Това обаче още не е сигурно. Ще се завърнат някои познати оръжия и герои от предишни Call of Duty игри. От друга страна обаче студиото класифицира Mobile изданието като абсолютно самостоятелна игра, която не е обвързана с предишните части.

На първо време Activision подготвя CoD: Mobile единствено за премиум флагманите. Евентуално обаче заглавието ще бъде достъпно на по-голям набор от устройства. Вече можете да се регистрирате предварително в сайта на Activision, за да участвате в първите бета тестове по-късно тази година.

Заедно с мобилната игра най-накрая се очаква да получим и кампания за последното заглавие Call of Duty: Black Ops 4. По непотвърдена информация тя се разработва от студио Infinity Ward.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за