10.3 C
София

Следващата DiRT игра ще е хардкор симулация само за РС

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

След като вчера в рамките на един ден Activision обяви новата Call of Duty: Black Ops III, пусна премиерния трейлър на играта и системните ѝ изисквания, днес Codemasters по подобен начин ни предложи всичко свързано със следващия рейсър от офроуд поредицата DiRT.

Играта се нарича DiRT Rally, ще излезе само за РС и още от днес вече е достъпна през Steam Early Access.

Разбира се, към анонса има и трейлър на играта.

Разработена от ядрото на екипа, създал предните игри от поредицата, DiRT Rally е следващата стъпка в новото поколение офроуд рейсър на Codies. В сегашния си вид играта предлага 17 автомобила и 36 етапа от три държави (Уелс, Монако и Гърция), а студиото обещава, че това е най-хардкор симулацията, което някога е правило.

Управлението е много по-трудно от предишните игри, а Rewind функцията, която позволяваше да поправите грешките си на трасето е премахната. Щетите по автомобила могат да бъдат поправени между отделните етапи, но за това разполагате с ограничено време и ресурси.

Codemasters обещава, че DiRT Rally няма да включва микротранзакции и след като веднъж си купите играта, всички нейни ъпгрейди са на ваше разположение. Първия по-значителен ъпдейт ще дойде към края на май и ще добави ново трасе и няколко нови коли. През юни пък ще видим поредица от трасета в Германия.

Засега англичаните не се ангажират с това дали играта ще има конзолни версии.

„За нас това е четвъртата DiRT игра, но шефовете решиха, че ако я наречем DiRT 4, феновете ще очакват всичко традиционно за поредицата, затова решихме да запазим това име за друга игра, а тази да наречем DiRT Rally“, обяснява ръководителят на проекта Пол Кулман.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини