System Shock серията датира още от 1994, с продължение през 1999 година. Вече осемнадесет години минаха от втората част, но изглежда тайно се подготвя System Shock 3, която ще бъде обявена много скоро. Студиото зад Payday 2 – Starbreeze е сключило договор с OtherSide Entertainment (което се оглавява от създателя на Deus Ex) за публикуване на очакваната игра „за РС и други платформи“.

Бо Андерсън-Клинт, директор на Starbreeze, коментира: „System Shock е един от емблематичните франчайзи, които ме вълнуват и Уорън Спектър е един от основоположниците на модерните екшън шутъри. С нетърпение очакваме да донесем System Shock 3 на играчите по света чрез сътрудничеството ни с OtherSide.“

Все още не се знае какво стои зад твърдението „… и други платформи“, но вероятно се говори за PlayStation 4 и Xbox One заедно с версията за персонални компютри. В отговор Starbreeze просто отвърна: „Информация за конкретни платформи не е обявявана; по-късно ще споделим повече относно System Shock 3“.

Като част от сделката, Starbreeze ще събере 120% от своята пълна инвестиция заедно с маркетинга. След това компанията ще получава 50% от ежегодната печалба. OtherSide запазва правата върху франчайза, както винаги. Надяваме се официалната System Shock да се появи по-рано от римейка на Night Dive Studios, който ще излезе в средата на 2018-та година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари