Microsoft съвсем наскоро представи голямото есенно обновяване за и за конзолата Xbox One, но не спря дотук и представи още един ъпдейт.

Софтуерният гигант има големи планове за развитието на своята конзола и новите предварителни компилации в тестовата програма на Xbox One са много любопитни. Очаква се още със следващата предварителна версия да се появи поддръжката на компютърна мишка – нещо, което геймърите очакват отдавна.

Настройките на мишката ще се намират малко под настройките на другите устройства за Xbox One и Kinect. Естествено, мишката ще работи само в игрите, които имат съответните API. Microsoft многократно подчертава, че непрекъснато напомня на разработчиците за балансирана работа и честна игра между геймърите с мишки и тези с контролери.

Да си припомним, че в играта Minecraft Beta за Xbox One вече е реализирана поддръжката на компютърна мишка. Появата на изображения с настройките на мишката в параметрите на конзолата ясно показва, че софтуерният гигант активно тества тази възможност в своите конзоли. Това означава, че съвсем скоро геймърите ще разполагат с един по-разнообразен и интересен продукт.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за