По-рано това лято Electronic Arts, станаха поредната гейм компания, станала жертва на хакерска атака. Междувременно стана ясно и как е бил осъществен пробива. При него, атакуващата страна е проникнала в мрежата на ЕА и са откраднали интелектуална собственост на студиото. По твърдения на хакерите, това бил изходния код на FIFA 21 и на гейм енджина Frostbite, както и друга информация. От Electronic Arts не се подадоха на изнудването на хакерите и те са пуснали откраднатото в Интернет, съобщава PC Gamer.

„Преди няколко месеца, ние изпратихме имейл за откуп на ЕА, но не получихме никакъв отговор, така че ще публикуваме изходния код. Ако не ни пишат или не ни платят, ние ще продължим да публикуваме“, пишат в съобщение, цитирано от медията хакерите.

Vice предава, че са видели копия от разпространяваните в Интернет файлове в размер на 1.3GB, в който присъства информация, свързана с вътрешни инструменти, използвани от ЕА и Origin – дигиталния магазин на студиото. Независимо от появата на файловете обаче, Electronic Arts потвърдиха, че нямат намерение да плащат откуп.

„На нас са ни е известна наскоро публикуваната информация на хакерите и анализираме файловете“, заявяват ЕА в изявление за пресата. „Към настоящия момент продължаваме да вярваме, че тук не се включва информация, която може да постави в риск поверителността на данните на потребителите и нямаме причина да вярваме, че има някакъв съществен риск за игрите ни, бизнеса ни или за нашите партньори. Продължаваме да работим с федералните органи, като част от продължаващото разследване“.

Припомняме, че по-рано тази година, от подобна атака пострадаха и CD Projekt RED, като при инцидента беше откраднат изходния код на Cyberpunk 2077, Gwent и The Witcher 3. Подобно и на ЕА, CDPR отказаха да се подчинят на изнудването на хакерите, които обявиха търг за данните на студиото, като според непотвърдена информация, някой е закупил откраднатото.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари