След последния ъпдейт феновете правят телевизори в Minecraft

0
427

Това е най-необичайната история стил „разказ в разказа“, която сме чували. Новият предварителен ъпдейт за Minecraft с код 19w07a напълно промени механизма на картините в играта. Досега те функционираха, изобразявайки единични текстури. С новия ъпдейт обаче изображенията в обекта могат да се сменят (по подобие на GIF формата). Това беше само повод за хакерите, отдавна чакащи да направят телевизори и монитори за компютри в Minecraft.

Потребител в Reddit – Hopeabandoner създаде монитор в играта и показа как гледа YouTube видео с пиксализиран вид. Интерфейсът му ни прилича (доколкото можем да видим от високата резолюция) на Windows 10. Друг ентусиаст пусна цял филм в Minecraft, използвайки новата функция. Накрая потребителят destruc7ion взе наградата за най-скъп телевизор, като стриймна интрото на Gravity Falls в HD резолюция, използвайки няколко отделни картини. Един от виделите форума в Reddit дори коментира „по-добро качество на картината от моя собствен телевизор“.

Разбира се, показването на подобни клипове в енджина на Minecraft изисква допълнителни компютърни ресурси. Ако трябва да се възпроизведат 30 кадъра в секунда, видеата бързо прескачат 100 МВ (оригиналните картини в Minecraft тежат килобайти и дори по-малко).

Според destruc7ion, видеото в началото на анимационния сериал е с големина половин гигабайт и не се изпълнявало плавно на компютъра му. Така че докато Microsoft не усъвършенства механизма, опцията ще си остане личен избор на любителите. Може би в бъдеще някои сървъри на Minecraft сесии ще могат да изпълняват кратки въвеждащи клипчета с правила на света, преди новите геймъри да започнат игра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за