ZeniMax, дъщерната компания на издателя на Fallout и The Elder Scrolls франчайзите Bethesda, заведе поредния съдебен иск на тема виртуална реалност.

След като тя спечели 500 милиона долара от Oculus в съда, ZeniMax сега започва дело срещу Samsung заради технологията на шлема Gear VR. Тъй като корейската компания работи заедно с Oculus върху устройството, искът твърди, че Samsung печели с технологията на Oculus, която иначе е на ZeniMax.

Според The Verge, ZeniMax отново обвинява Джон Кармак, бивш служител на компанията, който, когато работеше с id Software, се е консултирал с Мат Хупър върху план за „атака“ срещу мобилната VR технология, който по-късно е споделен с Oculus и накрая и със Samsung. Освен това ZeniMax твърди, че корейската компания би трябвало да има предвид делото срещу Facebook. В искът обаче се подчертава, че Samsung просто е продължила да работи върху Gear VR с пълната информираност относно проблемите на ZeniMax и без да търси никакво разрешение от компанията да използва конфиденциална информация в разрив с авторските права. Изглежда и тук е замесено посегателство върху класифицираните кодове на ZeniMax, с които функционира и Gear VR.

Предстои да разберем как ще се процедира в делото срещу Samsung в сравнение с вече приключилото с Facebook и Oculus – дали ZeniMax в действителност търси възмездие заради нелегалното разпространяване на тайните на компанията или това е просто стратегия, която впоследствие ще се изтърка пред съда и света?

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари