Epic Games редактира своя политика към работното място, която въведоха заради пандемията. Вече месеци наред служителите на компанията могат да се възползват от възможността да работят по четири дни в седмицата, благодарение на въведена от страна на Epic политика. А сега компанията връща положението отпреди и това въобще не се харесва на много от хората, които работят за създателя на Fortnite, предава Bloomberg.

Джейсън Шрайър от медията цитира разговори във вътрешен Slack канал, в който служители на Epic обсъждат активно отмяната на „свободните петъци“ и призовават ръководството да не ги отменя. Според много от тях, те са им помогнали да станат по-добри родители, а също така и да са по-продуктивни в работата си. От компанията припомнят обаче, че въпросната политика още от началото е била въведена като временна мярка. Освен това, отбелязват те, политиката не е особено честна спрямо някои от служителите, които по график имат работни задължения всеки месец. „Това означава, че много хора не се възползват от тази политика ефективно“, отбелязва за Bloomberg Дениъл Вогел, главен оперативен мениджър в Epic Games в имейл до медията.

Шрайър цитира анкета, която екипите са провели помежду си и от която става ясно, че 93% от запитаните намират алтернативните свободни петъци за особено полезни и 61%, които споделят, че вземането на извънредни почивни дни ги натоварва излишно. Почти 90% от тези служители настояват свободните петъци да си останат. От компанията са отказали коментар по темата.

Шрайър припомня, че става дума за сектор, в който извънредната работа, натоварените графици и напрежението са нещо обикновено. Съчетано с пандемичната обстановка, това създава огромен стрес на много от тези хора, което и провокира някои компании от гейм индустрията да преосмислят своите политики. Eidos Montreal например са сред последните примери за това, като наскоро обявиха, че преминават към четиридневна работна седмица. Същото са сторили наскоро от независимото студио Young Horses (Bugsnacks).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари