Тази седмица научихме, че Google праща поредния си амбициозен проект в забвение. Така, както през годините го е правил десетки хиляди пъти. Все пак, от компанията увериха, че ще използват създадените от тях инструменти, технология и опит в хода на развитието на Stadia за своите други услуги и проекти.

Закриването на клауд гейминг услугата не е изненада за мнозина, тъй като репортажите за проблеми в офисите на Stadia не бяха един и два. Най-малкото една съществена част от тази услуга не функционираше, както си представя средностатистическия геймър, защото представете си какъв „Netflix за игри“, би била Stadia, ако трябва да си закупувате всеки филм, който гледате в Netflix. Но всичко онова, което е довело до края на Stadia е обект на друг анализ. В материал от 29-ти, 9to5Google разкрива колко груба може да е една корпорация. Изглежда, че новината за закриването на Stadia е дошло изневиделица не само за случайния зрител, но и за хората, работещи по платформата.

Потребител на Reddit разкрива, че компанията уведомила служителите за своето решение едва 45 минути преди да го обяви предварително. 9to5Google сверяват въпросната информация с няколко свои източника и потвърждават валидността ѝ. Шефът на Google просто разпратил имейли до служителите със съобщението, че той трябва да им сподели „някои важни новини“.

„Подробностите са добавени във вашия календар. Това ще е среща, която ще се проведе единствено виртуалнно, така че се чувствайте свободни да се включите оттам откъдето работите днес. С най-добри пожелания. Фил“, гласи част от текста на писмото. Четейки за това поведение на Google човек няма как да не се сети за филма „Кръга“ по книгата на Дейв Егърс. Според 9to5Google съдбата на служителите на Stadia ще е вероятно да бъдат разпределени в други отдели и звена на компанията, но както и коментира Кайл Брадшоу от медията, специализацията им (видеоигри) вероятно ще направи предизвикателство един подобен ход.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари