Тази година почитателите на Battlefield очакват да видят нова игра от сериите. Самите Electronic Arts и DICE засега запазват мълчание по въпроса, но от известно време в интернет пространството се въртят различни слухове, свързани с това, което би трябвало да е Battlefield 6 (предвид номерацията на последните три игри обаче, надали ще е „6“). Миналата седмица се появи нова порция подобни слухове, като източник на тази информация е Том Хендерсън, който преди беше заявил, че следващата игра ще е повлияна в значителна степен от Battlefield 3 и ще използва максимално силните страни на новите конзоли. А сега, Хендерсън продължава с разкритията си, които обаче е добре да не се приемат като чиста монета, разбира се.

Според Хендерсън, DICE планира да въведе всеобхватен кросплей, който ще помогне играещите на настоящето конзолно поколение и PC да играят на едни и същи сървъри, а е възможно даже той да включва и предишното конзолно поколение. Основна цел на ЕА с BF6 е да привлече значително по-голяма потребителска база за тази нова игра. BF6 ще предлага частично безплатен мултиплейър, както и Battle Pass, чието съдържание ще се променя с различните сезони – на всеки няколко седмици.

Хендерсън също така разкрива, че DICE обмисля разширение на системата от отряди от четирима човека и комбинирането им с взводове, които ще се ръководят от командир. Самите взводове ще се състоят от три-четири отряда, като целта тук е по-добрия контрол и управление на отрядите в случаите, в които броят на играещите в сървъра се увеличи. Според него, разработчикът планира интегрирането на изцяло нова система за разрушения, при която почти всички сгради на картата ще могат да бъдат сривани (освен тези, които имат критична роля за изпълнение на целите на отделните мисии). Настоящата система на разрушенията била пренаписана почти изцяло, така че изчисленията, които са нужни за пресъздаване на разрушенията да се правят в реално време вместо, както досега – чрез предварително написани сценарии, които се задействат в конкретния момент. Повече от казаното от Хендерсън може да видите във видеото по-долу.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари