Отново слухове за проблеми с игра на студиото.

Тази новина идва от 4chan (посредством Resetera), така че може би е добре да се приеме с немалка доза съмнение, но според човекът подал информацията, Bethesda изпитват сериозни проблеми с работата по Starfield, първото голямо IP на студиото от десетилетие.

Анонсирана по време на тазгодишното издание на Е3, Starfield се очаква да се появи около 2020, но това може и да не се случи. Според информацията Bethesda изпитват огромни грижи, а причината за това е Creation Engine, същата остаряла технология, която студиото използва вече години наред, включително и за последната си игра, Fallout 76. Другата част от проблемите тук са явно пълното нежелание на студиото да се вслуша в своите разработчици, че има нужда от нещо качествено ново. В резултат на това, работата по играта е претърпяла вече няколко рестартирания. И въобще не се вижда как може да бъде завършена, камо ли в следващите две години.

Освен това, според публикацията на потребителя на 4chan, изпълнителният директор на студиото, Робърт Олтман, се е фокусирал единствено над монетизацията и си няма понятие от начина по създаване на видеоигри.

Каква доза истина има в изтеклата информация е трудно да предположим. Бъдещето ще покаже.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kuku
kuku

много е вероятно да е така, успелите студия с нещо интересно и оригинално в крайна сметка или фалират или се комерсиализират брутално

дадса
дадса

Quake Champions си го показа това с монетизацията. Сега излиза нов пач с battle pass 🙂