Слух: Half-Life 2: Episode 3 е отменена през 2007

3
2

Третият епизод на Half-Life 2 отдавна се превърна в многочислени легенди в игралната индустрия, неотстъпващи по нищо с тези за Duke Nukem Forever. /b]Half-Life 2: Episode Three си остава играта-загадка[/b] до ден днешен. Милиони фенове са уверени, че тя съществува, но за нея никога нищо не се узна. Това продължи до вчера, когато във форумите на Steam потребител с ник ryuuk направи сензационно съобщение.

Той е изкопал резюме на бившия програмист от Valve Saftware Майк Дюсо, напуснал компанията пред година. В него се изяснява какво се е случило с Half-Life 2: Episode Three. Ако се вярва на думите му, играта никога няма да излезе, защото е била отменена преди години. Не трябва да се разочаровате, вместо Episode 3 ни очаква пълноценна трета част на Half-Life.

„От резюмето на Дюсо следва, че работата над Episode Three е прекратена в края на 2007 година, когато Valve са решили да зарежат модела на разпространяване чрез епизоди. Дюсо е бил технически съветник и е участвал в създаването на друга отменена игра с марката Half-Life, над която е работило странично студио. В периода 2008 – 2010 година Дюсо е работил по скриптовата система на Half-Life 3, за което е споменал в резюмето си” – е написал ryuuk.

Разбира се, изявлението може да се счете са поредната фалшификация от страна на феновете. Но има едно дребно обстоятелство – след няколко ден въпросният потребител е бил баннат завинаги от форумите на Steam. Логично е да се предположи, че този път Valve Software действително има какво да крият, защото по-рано те просто игнорираха слуховете.

Дъг Ломбарди, шефът на Valve, коментира ситуацията така:
„Всичко е клюки с изключение на това, че Майк е реално съществуващ човек”.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
mu6obob4estia Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mu6o
Mu6o

Trololo it was!

bob4estia
bob4estia

Еми от една гледна точка по-добре е Half-Life 3 и ест Sourse engine 3 🙂

Mu6o
Mu6o

Пич, ти не разбра ли, че това са само слухове хаха
Гейн никога не би казал над какво работят… казвам само какво ще пускат близките 2-3 седмици(Портал 2 беше различна, защото малко я протакаха и променяха дните от ноември 2010 на април 2011)