Наскоро се проведе Ubisoft Forward, с което известно студио представи своите най-нови игри: нови Far Cry, Assasins’ Creed и Watch Dogs, както и Battle Royale експеримента на компанията с името Hyper Scape. За съжаление обаче липсваха новини за чакани от много геймъри игри, като Gods & Monsters, Beyond Good and Evil 2 и Skull & Bones. И ако за първите две е още рано да се говори вероятно, то Skull & Bones, пиратското приключение, разработвано от хората зад Assassin’s Creed: Black Flag, първият „пиратски“ опит на Ubi, и при това изключително успешен, е игра, която вече трябваше да е излязла. Skull & Bones беше анонсирана преди три години, по време на Е3 2017, като онлайн мултиплейър, а впоследствие стана ясно, че ще има и сингъл кампания. Това ще е първото заглавие на новосформирания сингапурски офис на Ubisoft.

Но Ubisoft не говорят много-много за Skull & Bones и логично мнозина се запитаха какво се случва. Според Video Games Chronicle (VGC), Skull & Bones е получила пълен рестарт и излизането ѝ се забавя за неопределено време. Очакваше се, че играта ще се появи още на следващата година след анонса ѝ, но впоследствие нейната поява беше отлагана на два пъти. За последно, тя беше спомената в доклад за финансовото състояние на Ubisoft като гласена да излезе през 2021, но липсата ѝ на Forward подсказва, че нещата не са добре.

Според изданието, Skull & Bones е премоделирана от стандартния за студиото формат на ААА игра с открит свят към този на „жив разказ“, вдъхновен от елементи от Fortnite.

„VGC научи, че Skull & Bones е променена към модел на „жива“ игра. Сега тя ще включва постоянен свят с куестове, герои и сюжетна линия, които ще се променят и развиват по драстичен начин с времето, в зависимост от колективните действия на общността“, пишат от медията, позовавайки се на свои източници. „Това ще е различно от други игри по модела „игри като услуга“, като The Division 2, който получава редовни обновявания, но с един относително статичен свят, истории и съдържание“. Особен акцент, допълват VGC, ще се постави на „живото“ разказване и социалните елементи и фокус над взаимодействието между участниците в играта. Промяната е довела и до промяна сред екипа, който работи по Skull & Bones, като през юни творческият директор Жустин Фарен напуска, за да премине в Wargaming, а мястото му е заето от Елизабет Пелен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари