Клауд геймингът вече е тук и мнозина се размечтаха за платформено-независимо бъдеще, което изглежда доста далеч, вземайки предвид предстоящия вход на Project Scarlet и PlayStation 5. Но Google, със Stadia, и Microsoft с xCloud заявиха ясно амбициите си, а щом компании от ранга на тези се качиха на влакчето на клауд стрийминга на игри, въпрос на време е и други да ги последват – Apple, Amazon, Epic Games, кой знае?

Един от най-вероятните дебютанти на полето на клауд гейминга изглежда Valve. Компанията има изключително силни позиции на пазара на дигитална дистрибуция на видеоигри, имат опита и експертизата в управлението на игрови услуги и продукти. Разбира се, че те обаче нямат нещо много важно, което Google и Microsoft имат – собствена облачна инфраструктура и технология – два фактора, които спираха идеята на всяка компания досега да се заеме с амбициозен проект като този. А и разбира се не знаем как ще се справят Stadia и xCloud и дали услугите ще се окажат достатъчно печеливши, за да останат и бъдат развити от двете големи компании.

Говорейки за Valve обаче и възможността те да се включат в новата ниша, GamingBolt спекулират относно именно подобна вероятност. Основание за това им дава GitHub акаунта на SteamDB, който следи различни статистики и информация, свързана със Steam. От публикуваната от тях информация, свързана с предстоящите промени в клиента и библиотеките на Steam, ясно на няколко пъти се чете Steam Cloud Gaming, като фраза. Какво означава това? Ами ще трябва да поизчакаме и да разберем.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари