Миналата година станахме свидетели на продължаващата агресия на френския медиен конгломерат Vivendi към Ubisoft. Компанията притежава една четвърт от дяловете на Ubi и тази година може да видим края на независимостта на френското студио. Така поне се твърди в репортаж на Reuters, които се позовават на свои източници.

Vivendi, които разпродадоха преди четири години дяла си в друг издател на видеоигрово съдържание – Activision Blizzard – ще възобновят своеобразния си поход към създателите на Assassin’s Creed. Причината за това е, че компанията имала стратегия за своето разрастване с придобиването на Ubisoft и рекламаната компания Havas.

Според агенцията обаче, плановете на Vivendi могат да бъдат осуетени от Ив Гийемо, човекът, създал Ubisoft, който нееднократно се противпостави гласно на плановете на Vivendi. Той е убеден, че една подобна стъпка от страна на акционерите в Ubisoft ще заличи истинското лице на компанията, което е независимостта му, а с това и творческата свобода, която е главната причина за успеха на студиото през годините. Gamerant, от своя страна, смятат, че това може да не е пречка за амбициите на Vivendi за господство на гейм сцената. Компанията вече придоби Gameloft, друга компания, основана от Гийемо, която фамилията не можа да задържи. Възможно е при пречки за поглъщането, Vivendi да се пробва да придобие друг европейски издател на видеоигрово съдържание или даже да създаде свое собствено студио, което на свой ред да изтегли талант и експертиза от Ubisoft с привличането на бивши и настоящи техни служители.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари