Миналата седмица Европейската комисия (ЕК) даде зелена светлина на сделката между Microsoft и Zenimax, последвано от сходно решение на Комисията по ценни книжа и борсите на САЩ. Това даде повод тези дни Microsoft да приветства официално пристигането на Bethesda в семейството на Xbox. Анонсът беше придружен от публикуването на част от каталога на студиото в Xbox Game Pass, както и на организирането на специално събитие по този повод, на което говори шефът на Xbox Фил Спенсър.

Един от големите въпроси при анонса на сделката между Microsoft и Bethesda засягаше платформите, за които оттук нататък Bethesda ще публикува своите игри. През септември миналата година, Спенсър отговори по-скоро уклончиво на този въпрос, коментирайки, че ще се решава поотделно за всяка игра. Тази седмица той даде повече информация за позицията на компанията в това отношение.

„Имаме игри, които съществуват на други платформи и ще поддържаме тези игри на платформите, на които са“, споделя Спенсър по време на споменатото специално събитие, цитиран от GamesIndustry.biz. „Имаме общности от играчи. Ние обичаме тези общности и ще продължим да инвестираме в тях. Ако сте потребител на Xbox, това, което искам да знаете е, че тук става въпрос за доставянето на страхотни ексклузивни игри за вас, за платформи, поддържащи Game Pass“.

За това, че някои игри ще са достъпни единствено за екосистемата на Microsoft, Спенсър говори и веднага след одобряването на сделката от страна на ЕК.

„С добавянето на творческите екипи на Bethesda, геймърите трябва да знаят, че конзолите Xbox, персоналните компютри и Game Pass ще е най-доброто място за игра на новите игри на Bethesda, включително нови заглавия в бъдеще, които ще са ексклузивни за Xbox и PC играчите“, коментира Спенсър.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари