Придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft, макар и състояло се в началото на 2022 вероятно ще се превърне в събитието на годината в света на видеоигрите. И докато голяма част от новините след споразумението между двете компании да се въртят около значението ѝ за гейм индустрията, съдбата на шефа на Activision Боби Котик и всичко онова, което свърши или не свърши през последните месеци, както и дали Call of Duty ще продължи да излиза за конзолата на Sony (ще продължи), една тема определено не се разисква толкова – огромния каталог на Activision Blizzard и поредицата от класически заглавия, които те притежават. И имаме добра новина тук, а нейния приносител се явява шефа на Xbox Фил Спенсър. В интервю за „Уошингтън поуст“, Спенсър споделя, че желае да върне към нов живот някои от игрите в архива на студиото.

„Преглеждах списъка с техни игри и си казах: Нека го направим. King’s Quest, Guitar Hero… Би трябвало да го знам, но… та те имат Hexen. Надяваме се, че ще може да работим заедно с тях, когато сделката бъде затворена, за да се уверим, че разполагат с ресурсите, за да работят по поредиците, които обичах в детството си и че самите екипи получават това, което искат. Очаквам с нетърпение тези разговори. И наистина мисля, че става въпрос за добавянето на ресурси и увеличаване на капацитета“, коментира Спенсър.

Със сигурност Activision Blizzard имат сериозен каталог и освен техните настоящи проекти, Microsoft разполага с ресурсите да вдъхне нов живот на някои от игрите от миналото на студиото. А когато говорим за тях на помощ ни идват от Gamepressure, които са обобщили в списък заглавията на Activision, които Microsoft може да върне на голямата сцена:

Arcanum

Arkadian Warriors

Blackthorne

Blood Drive

Boogie Bunnies

Cabela’s Big Game Hunter

Call of Duty

Crash Bandicoot

Dark Reign

Diablo

Freeway

Gabriel Knight

Geometry Wars

Guitar Hero

Hearthstone

Heretic

Heroes of the Storm

Hexen

Interstate

Kaboom!

King’s Quest

Leather Goddesses of Phobos!

Laser Blast

The Lost Vikings

Metal Arms

Overwatch

Pharaoh

Pitfall

Planetfall (1983)

Prototype

Quest for Glory

River Raid

Rock n’ Roll Racing

Singularity

Skylanders

Spyro

StarCraft

TimeShift

Tony Hawk’s Pro Skater

Vigilante 8

Warcraft

World of Warcraft

Zeus

Zombie Wranglers

Zork


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари