Фил Спенсър без никакво съмнение се явява човекът, отговорен за успеха на Microsoft на гейминг сцената в последните години. Новият Xbox, Game Pass, Xbox All Acess, xCloud, придобиването на редица гейм студиа, между които се открояват имената на Obsidian Entertainment и за последно Zenimax, собствениците на Arkane Studio, Bethesda, Tango Gameworks, idSoftware и MachineGames.

В пространно интервю от вчера за The Verge, Спенсър разкрива пред Нилей Пател от медията, целта зад всички придобивания. Отговорът на мнозина е ясен отдавна, но признанието на Спенсър валидира всички онези спекулации – всички тези сделки са с цел стимулиране на растежа на абонаментната услуга на компанията Game Pass.

На въпроса на Пател дали закупуването на тези студиа не е опит на Microsoft да си осигури пълна библиотека от свое съдържание, което да стимулира ръста на Game Pass, Спенсър отговаря директно.

„Да, така е. Game Pass разчита на съдържание, което идва от външни страни, аз искам да е по този начин. Искам нашите външни партньори да имат успех. Ако трябва да се върнем към предишните директори на Microsoft бих цитирал Бил, който винаги държеше на тази добра своя гледна точка, че ти не притежаваш наистина платформа докато разработчиците не започнат да правят повече от теб на тази платформа, отколкото ти. Това е и една от фундаменталните дефиниции на „платформа“. Смятам, че това е един много интелигентен начин да гледаш на нещата. Гледам на Game Pass като на платформа. Това не е просто абонамент на платформа“, обяснява Спенсър.

„Ние инвестираме в съдържание, защото ние сме в началото на Game Pass, и честно и с xCloud. В качеството си на страна, която иска да бъде привлекателна за потребителите на Game Pass и xCloud, както и на конзолите, аз искам да имам страхотно съдържание, което да мога да им предложа“, добавя той.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари