Една от най-големите новини в гейм пространството през миналата година беше придобиването на ZeniMax от страна на Microsoft. Посредством сделката, компанията се сдобива не с едно, а с цели пет големи студиа: id Software (Doom, Quake и Rage сериите), Arkane Studios (разработчици на Dishonored и Prey), MachineGames (Wolfenstein), Tango Gameworks (The Evil Within), Bethesda Game Studios (The Elder Scrolls, Fallout). Но самата сделка не е приключена. Очаква се това да стане по-късно тази година. И когато това стане, Bethesda ще играе важна роля за бъдещето на Xbox. Мнението е на шефа на гейм звеното на Microsoft Фил Спенсър, който беше гост на специален подкаст, посветен на Xbox.

Спенсър уточнява, че към момента, Microsoft все още работят със студиото по-бавно, тъй като технически компанията все още не притежава Bethesda, но веднъж след затварянето на сделката, студиото ще се яви важна част от машината на Xbox, уверява той.

„Развълнуван съм за 2021 и Bethesda е важна част от това мое чувство. 2021 ще е годината, в която ще получим крайното одобрение. Чувствам се наистина добре за това. Всичко върви по план. Ще започнем да работим по някои от нещата, които вече сме запланували. В момента ние работим с тях подхождайки непряко, тъй като те продължават да се занимават с това, което правят, понеже не ги притежаваме“, обяснява Спенсър.

„Тези екипи ще са критично важни за напредъка ни занапред. Нямам търпение сделката да бъде затворена, за да заработим като една компания“, заявява Спенсър. „Изключително съм развълнуван за Starfield и много други неща, някои от тях вече анонсирани, а други не, по които вече се работи. Мисля, че те просто ще са една страхотна добавка към нашите студиа“.

Все още няма сигурност по отношение на това дали след приключването на придобиването, Bethesda ще продължи да издава игри за други платформи освен за тези на Microsoft. Самият Спенсър заяви през миналата година, че Microsoft ще решават за всяка една игра поотделно. Тод Хауърд от Bethesda намекна за това, че Starfield и The Elder Scrolls 6 може да не са ексклузиви за Xbox, докато главният финансов мениджър в Xbox Тим Стюарт декларира, че Microsoft не искат да измъкват съдържание само за себе си за сметка на платформите на Sony и Nintendo.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!