Hellish Quart е 3D екшън игра на полското студио Kubold, която е описвана като фехтовален симулатор, който ви позволява да се биете с шпаги и рапири. Играта се намира все още в Steam Early Access, но вече събира достатъчно позитивни оценки, което кара гейм медиите да се обръщат все по-често към нея.

Играта ви пренася в полското кралство през XVII век, където се изправяте срещу компютъра или ваш приятел в реалистично предадени битки, които разчитат на предварително подготвени анимации и сложната физична система, изготвена от страна на Kubold, която е отговорна за изчисляването на нанасяните от острието щети по тялото на противника в зависимост от мястото, което засяга. Hellish Quart има основна кампания с история, аркаден режим, както и локален мултиплейър. Наскоро играта получи признание от истински експерт по фехтовка в лицето на Мат Ийстън, учител по фехтовка и специалист по мечове.

„Напълно ясно е, че разработчиците на тази игра определено имат познания за историческите основи на фехтовката или за историческите европейски бойни изкуства (HEMA, Historical European Martial Arts). 100% съм сигурен, че те са направили подробен анализ а различните бойни стилове“, споделя той в интервю за IGN. Едно от нещата, които вижда в играта и е останал особено впечатлен е, че при много от битките в играта, и двамата участници в дуелите умират. Той отбелязва, че подобни ситуации са всъщност често срещани в историческата действителност, но за съжаление, много малко видеоигри отразяват тази реалност.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари