3.2 C
София

Спира ли Konami своята футболна поредица Pro Evolution Soccer?

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Едва ли ще е преувеличено, ако кажем, че още от сега 2015 г. изглежда като един доста лош период за Konami.

Най-напред японската компания се забърка в скандал със своя звезден дизайнер Хидео Коджима, след което разбрахме, че се изтегля от американската борса, а накрая стана ясно, че хорърът Silent Hills, който мнозина очакваха с интерес, просто няма да излезе.

Сега пък повод за притеснение имат футболните фенове, тъй като бъдещето на поредицата Pro Evolution Soccer изглежда доста неясно.

От изтекъл документ, който показва плановете на Konami за 2015 г., става ясно, че компанията планира да издаде една-единствена глобална конзолна игра тази година и това не е Pro Evolution Soccer. Документът споменава Winning Eleven 2015, което е името на PES в Япония, но посочва, че играта ще има само японска версия, тя ще излезе само за PS4 и ще се разпространява само дигитално. Другото футболно заглавие е myClub 2015, което е free-to-play игра, достъпна засега само в Япония.

Тази информация ни навява на мисълта, че тази година PES няма да има световна премиера и липсата на предвидена пълноправна следваща част може да означава тъмни облаци пред бъдещето на футболната симулация.

Разбира се, засега това са само спекулации и предвид, че PES по традиция излиза в началото на есента, все още има достатъчно време Konami да успокои феновете на поредицата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини