Преди официалното обявяване на Project Scorpio, из социалните мрежи се разпространи идеята, че следващите конзоли ще имат сменяеми компоненти като на персонален компютър. Така потребителят би могъл да ъпгрейдва своето устройство с нови части и да подобрява мощността му с времето. Директорът на Xbox Фил Спенсър обаче бързо обори този слух – Xbox няма да може да се отваря с отвертка и да й се сменят компонентите. Сега, след като Scorpio се подготвя да излезе малко по-късно тази година, Спенсър обясни решението на Microsoft.

След като бе попитан за сменяемите компоненти на конзолите, той отговори, че това е прекалено: „Идеята потребителите да отварят конзолата и да сменят изчислителните компоненти вътре ми изглежда прекалено. Нима ще я отворя за да започна да подобрявам отделни части? това не е нашият план. Има нещо специално в това, което се случва с една конзола. Вие си купувате устройството подобно на домакински електроуред, включвате го към телевизор и то работи. Не е като да слагам отвертка в пакета на всяка конзола, която излезе от фабриката“.

Проектът Scorpio със своите 6 терафлопса мощност, 8 ядра и 320 GB/s скорост на паметта се предполага че е най-мощната платформа, правена някога, поне според Microsoft. Засега знаем, че Scorpio, или както и да я прекръсти компанията, ще излезе през празниците и ще е по-скъпа от Xbox One или повече от $300. Платформата трябва да изпълнява всички Xbox игри и да работи със стари контролери или периферия, която вече притежавате. Засега само това знаем за нея и се надяваме да научим повече при презентацията й на Е3 2017 през юни.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Алекс Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Алекс
Алекс

Ха, звучеше си прекалено хубаво за да е истина. Значи Скорпиона ще си просто поредния ъпгрейд колкото да не издиша пред средното ПЦ. Но пък от Майкрософт не може да се очаква много в това отношение. Бетер Епъл се пънат да затворят ниша от пазара само за тях.