Konami представи редовния си доклад за изминалата финансова година, от който става ясно, че тя е била доста успешна за японския издател. Както печалбата, така и общите продажби показват растеж, а за това голяма вина имат спортните и мобилните заглавия, които компанията е подкрепила.

Приходите са нараснали с 9.6% на годишна база до $2.4 млрд., а печалбата до $312 милиона или с 12.1% в сравнение с предходния отчетен период. Голяма част от тези цифри идват от видеоигровото звено на компанията, като само неговите приходи се изчисляват на $1.29 млрд. – увеличение със 17.8% в сравнение с миналата финансова година, и печалба от $445 милиона. Това, което е задвижило печалбите на игровото звено са главно две игри, обобщават Konami – Pro Evolution Soccer 2019 и мобилната игра Yu-Gi-Oh! Duel Links. Последната може да се похвали с 90 милиона сваляния. На домашния пазар, много добро представяне са показали пък Professional Baseball Spirits Ace и Jikkyou Pawafuru Puroyakyu.

От Konami засягат в своя доклад също така и продължаващото им усилие да се развиват в областта на електронните спортове, да организират и подпомагат активно спортни мероприятия, организирани около PES и Jikkyou Pawafuru Puroyakyu.. Именно със спортните им заглавия са свързани и очакванията им за продължаващ растеж в бъдеще, като за следващата фискална година, от Konami очакват приходи от $2.46 млрд. И печалба от $273 милиона от своето игрово подразделение.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари