Срамежливите геймъри правят повече приятелства онлайн, отколкото офлайн

0
363


Хората, които нямат много приятели в реалния живот често се сприятеляват с охота в онлайн пространството, когато играят онлайн игри, сочи изследване на немски учени.
Екипът от психолози, провели изследването са направили сравнение на модели в света на онлайн игрите, съпоставяйки по-срамежливите геймъри с по-открити хора чрез провеждането на телефонно допитване до стотици хора. Те са регистрирали положителна връзка между емоционалната чувствителност (срамежливостта) и броя на приятелите в онлайн игрите, които играят тези хора. Колкото е по-високо нивото на емоционална чувствителност, споделят специалистите, толкова повече расте разликата в броя на офлайн и онлайн приятелствата.
Изследването носи заглавието „Връзката между участието в онлайн игри и приятелствата, правени в световете на онлайн игрите сред емоционално чувствителните хора“. В заключението на документа, учените обобщават, че: „емоционалната чувствителност, поведенчески модел на срамежливостта е елемент, който предполага размера на приятелите от общностите в онлайн игрите“.
Освен това, докладът съобщава, че тези хора обикновено използват средата на онлайн игрите по начин, различен от този на останалите геймъри. „Срамежливи в контактите си, във физическия свят, онлайн видеоигрите представляват начин за тях да преодолеят и компенсират своята притеснителност“, разбираме от доклада на учените.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари