Преди няколко дни ви разказахме за сериозното изтичане на данни от гейм стрийминг платформата Twitch. В средата на седмицата, неизвестен засега хакер публикува връзка към огромен архив с данни, идващ от мрежата на Twitch. Изходният код на сайта, заедно с коментари към него, водещи още от създаването му, информация за заплащането на някои от известните стриймъри, специалния софтуер, с който защитните екипи в Twitch тестват сигурността на сайта, неанониран клиент за това, което се предполага е щяло да бъде конкурент на Steam и друга информация.

Що се касае до тази „друга“ информация, то за всеки имащ регистрация в Twitch има неприятна новина. Данните му най-вероятно вече са в ръцете на хакери.

Вчера, представител на Twitch потвърди изтичането на данни, като обясни, че атаката е осъществена след направена конфигурационна грешка по един от сървърите на компанията. От компанията уточниха, че не разполагат с налична информация дали потребителски данни са също откраднати в атаката. Изглежда обаче е точно така. Информацията за това идва от неизвестна страна, която е предоставила на PrivacySharks скрийншот от част от откраднатата база данни, на която се вижда не само доказателство за наличието на логин имена и пароли в архива, но и това, че те са в открит, незащитен вид. Още вчера, компанията промени всички ключове, свързани с акаунтите на стриймърите, като ги уведоми, че може да научат повече за промяната на тази страница.

Човекът, споделил информацията с PrivacySharks е открил и още един масив с лични данни – направени обратни плащания по PayPal от Twitch към различни платформи, в който се съдържат пълните имена, имейл адресите, коментари и конкретни суми, предава ThreatPost.

На фона на последните разкрития, свързани с атаката, то смяната на паролата ви за Twitch е просто задължителна (както и ако използвате същата двойка имейл-парола за вписване другаде), а за допълнителна сигурност може да включите и 2FA защита при вход.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари