4A Games впечатлиха всички, когато през миналата година представиха Metro: Exodus. Създалото се брожение около неочакваното преместване на играта от Steam в Epic Games Store не повлия по никакъв начин на успеха ѝ, превръщайки Metro: Exodus в най-добре продаваната игра от сериите на украинското студио.

Играта продължи своя живот с излизането на The Two Colonels в началото на август миналата година и всички фенове на играта зачакаха второто и последно допълнение към играта. Тези дни стана ясна датата, на която ще се появи то. Sam’s Story, както е името на второто DLC за Exodus, ще излезе на 11-ти следващия месец за PC, PS4, Xbox One и Google Stadia.

Заедно със самия анонс и описанието на допълнението, 4A Games разкриват и малко повече за геймплея в Sam’s Story, описвайки го като „сендбокс-сървайвъл експанжън“. Основната игра представя известна свобода, позволявайки на играещите да изследват околностите и да си набавят амуниции и ресурси, но като цяло, Exodus ви води по линия, която е начертана предварително. И докато първото DLC се придържаше към този предварително написан сценарий, то може би Sam’s Story ще е с далеч по-открит дизайн. Предстои да разберем в началото на февруари.

„В този сендбокс-сървайвъл експанжън, играещите ще тръгнат по пътя на Сам през Владивосток, тръгнал на мисия в опит да достигне родния си дом в САЩ. Сам отдавна мечтае да се завърне в родината си и може би да намери семейството си живо. Вероятността това да се случи в тъмните тунели на метрото изглеждаше невъзможна, но когато спартанците откриват, че Москва не е единствения оцелял град след войната, таенето на надежда за това започна да не звучи толкова глупаво. Сам си проправя път извън Аврора в опит да намери път към САЩ, пристигайки на опустошените от тцунами пристанища на Владивосток, неговите индустриални сгради и опустошени жилищни домове. За да завърши своето пътуване, Сам открива, Сам открива, че му е нужно да използва всяка една тактика научена от него, ако иска да оцелее, тъй като всичко около него се оказва не това, което изглежда на пръв поглед“, гласи анонса на Sam’s Story.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за