Стана ясна причината за размера на новата конзола на Sony

6
2468

Първото, което прави впечатление на обикновения зрител при вида на новите конзоли на Microsoft и Sony е, че външния им вид няма общо с този на предишното конзолно поколение. В интервю за Xtech, един от главните инженери на японската компания обясни за какво става дума по отношение на PS5.

По думите на шефът на на механичния и термичен дизайн за PS5 Отори Ясухиро по-обемната форма на конзолата в сравнение с тази на PlayStation 4 е предизвикана от големината на вентилатора. Ясухиро обяснява, че Sony е можело да направи така че конзолата да е с по-малки размери, ако са били избрали поставянето на два по-малки вентилатора, но поради това, че производствената цена е щяла да се вдигне, те са избрали варианта с един по-голям вентилатор вместо два по-малки.

„Имаше възможност да създадем PlayStation 5 и по-малък. Като например вкараме два вентилатора – за страна А и за страна Б. По този начин големината на PlayStation 5 щеше да се намали“, обяснява Ясухиро.

„Само че по този начин ще имаме допълнителна цена за това, че имаме два вентилатора. Освен това, контролът над функционирането на два вентилатора е по-труден от този на един. Вземайки предвид тези допълнителни пречки, ние решихме да охлаждаме двете страни на главната платка с един голям вентилатор“, отговаря той.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари