Вероятно ви е направило впечатление, че Ubisoft така и не даде обяснение защо промениха името на Gods & Monsters, предстоящата им видеоигра, в която влизате в ролята на герой, който спасява богове. Практиката една игра да получи едно име при анонса си, което впоследствие да бъде променено, не е нещо рядко срещано. Веднага може да се сетите за Hellblade, например. В случая обаче не Ubisoft са тези, които са искали промяната. Тези дни стана ясно защо студиото е взело решението името на играта да бъде променено на Immortals: Fenyx Rising.

VGC пишат, че за промяната на името са настоявали производителите на популярните енергийни напитки Monster Energy. Изданието припомня любопитна подробност. При разкритието на промяната, лично заместник директорът на играта Жулиен Галудек заявява в интервю, че единствената причина това да се случи се дължи на творчески решения.

„Промяната на името се дължи изцяло на визията за играта“, сподели преди седмица Галодек, запитан дали мотивът за това не е възможен проблем със запазени права. „Когато започнеш да работиш по една игра, това винаги е приключение и е доста повтаряем процес. И така, ти започваш с една визия, която търпи промяна с времето, докато я усъвършенстваш с екипа и ние получаваме обратна връзка и идеи“. А когато през миналата година Ubisoft обявиха забавяне на появата ѝ, отново Галудек обясни, че той и колегите му са видели колко много се е била променила играта от първоначалното ѝ състояние, че са почувствали, че има нужда от ново име за тази обновена версия, което да отговаря на това, което представлява играта.

Проверка в американското патентно бюро показва, че Monster Energy е подала на 31.10.2019 искане за удължаване на срока, до който може да оспори официално искането за промяна на името на играта. Няколко подобни удължавания по-късно, през април компанията подава официална претенция за това в Бюрото. Основанието за техния иск се изразява в това, че марката Monster е регистрирана далеч преди Ubisoft да даде молба за вписването на приложението, това, че компанията има история в използването на марката в областта на гейминга и електронните спортове, както и това, че заявката за регистрацията на името на играта от страна на Ubisoft вероятно ще доведе до объркване или даже ще подлъже потребителите, че е свързана с техните стоки по някакъв начин.

Immortals Fenyx Rising се разработва от Ubisoft Quebec (Assassin’s Creed: Syndicate/Odyssey) и излиза за PC и PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series S и X, и за Nintendo Switch на 03.12.2020.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари