През лятото на миналата година, Sony обяви официално придобиването на дългогодишния партньор на компанията Insomniac Games (Spider-Man, Sunset Overdrive), като фиинансови подробности около сделката не бяха разкрити. Но деклариран наскоро отчет на Sony пред Комисията за борсите и ценните книжа на САЩ показва колко точно са платили за придобиването на Insomniac. Сделката се оценява на 24 895 милиона йени или $229 000 000. Плащането е извършено основно в кеш.

Придобиването на Insomniac Games от страна на Sony се осъществи на фона на огромния успех на студиото с ексклузива за PlayStation 4 Spider-Man. Към момента на новината за придобиването, играта се беше продала в над 13.2 милиона копия по целия свят.

Преди анонса на сделката, Insomniac Games са партньори на Sony в продължение на десетилетия. Основана през 1994, студиото разработва игри единствено за платформата на Sony в първите 18 години от своето съществуване, припомнят от GamesIndustry.biz. А игрите, с които Inomniac става известно са Spyro the Dragon, Ratchet & Clankи и Resistance. За да дойде 2012, когато студиото излиза с Facebook игра, а впоследствие и такива за мобилни устройства, Xbox One, Xbox 360, за PC, както и за виртуална реалност. С минаването под шапката на Sony обаче, Insomniac се завръщат към PlayStation.

„Добавянето на Insomniac Games към SIE WWS подчертава нашата отдаденост да развиваме игрови преживявания от най-високо качество, които могат да бъдат открити единствено на платформата на PlayStation“, заяви през лятото тогавашният президент на Interactive Entertainment Worldwide Studios Шон Лейдън.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за