През лятото на миналата година, Sony обяви официално придобиването на дългогодишния партньор на компанията Insomniac Games (Spider-Man, Sunset Overdrive), като фиинансови подробности около сделката не бяха разкрити. Но деклариран наскоро отчет на Sony пред Комисията за борсите и ценните книжа на САЩ показва колко точно са платили за придобиването на Insomniac. Сделката се оценява на 24 895 милиона йени или $229 000 000. Плащането е извършено основно в кеш.

Придобиването на Insomniac Games от страна на Sony се осъществи на фона на огромния успех на студиото с ексклузива за PlayStation 4 Spider-Man. Към момента на новината за придобиването, играта се беше продала в над 13.2 милиона копия по целия свят.

Преди анонса на сделката, Insomniac Games са партньори на Sony в продължение на десетилетия. Основана през 1994, студиото разработва игри единствено за платформата на Sony в първите 18 години от своето съществуване, припомнят от GamesIndustry.biz. А игрите, с които Inomniac става известно са Spyro the Dragon, Ratchet & Clankи и Resistance. За да дойде 2012, когато студиото излиза с Facebook игра, а впоследствие и такива за мобилни устройства, Xbox One, Xbox 360, за PC, както и за виртуална реалност. С минаването под шапката на Sony обаче, Insomniac се завръщат към PlayStation.

„Добавянето на Insomniac Games към SIE WWS подчертава нашата отдаденост да развиваме игрови преживявания от най-високо качество, които могат да бъдат открити единствено на платформата на PlayStation“, заяви през лятото тогавашният президент на Interactive Entertainment Worldwide Studios Шон Лейдън.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари