Epic Games са платили на Digital Bros., собственици на 505 Games, сумата от €9.49 милиона за ексклузивното присъствие на Control в дигиталния магазин на студиото, предава GamesIndustry. 505 Games са издатели на последната игра на Remedy Entertainment. Данните идват от наскоро публикуван доклад на Digital Bros. за получените приходи от различните платформи за дигитална дистрибуция през изминалата фискална година.

„Плащането от Epic е на 100% за Control и беше сделка за неговата ексклузивност. Няма плащания от страна на Microsoft или Sony“, споделя за изданието Даниъл Ахмад, анализатор в Nikko Partners, който предоставя на медията наличната информация. Той уточнява, че няма информация за това, дали има някакви допълнителни споразумения между двете страни, освен посочената ексклузивност. Нататък в документа се посочва, че въпросното плащане се счита единствено като приход за ексклузивността и не е обвързана с приходите от продажбата на играта.

Изглежда, че Epic са платили доста щедро, за да се появи Control в магазина им, нещо, което правят и с други разработчици.

Магазинът на студиото се намеси на пазара на дигитална дистрибуция на PC видеоигри през миналата година, отправяйки предизвикателство към Valve, собственици на най-големия онлайн магазин за PC игри, Steam. Това, което предложи Epic беше различно разпределение на приходите от игрите за разработчиците, нарушавайки статуквото. Заедно с това, Epic се погрижи за геймърите като им предлага безплатни игри. Последните предложения тук са колекция от игри за човека-прилеп Батман.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за