Стартираха петиция срещу част от забраните на Xbox One

0
26

Дългоочакваният успешен старт на Xbox One на пазара може в крайна сметка да се окаже не толкова успешен. Редица потребители останаха недоволни от някои решения на Microsoft и това дори принуди хилядите почитатели на конзолата да започнат подписка в интернет срещу някои от тях.

Първият случай, в който компанията успя да разгневи феновете си, бе когато технологичният гигант обяви, че с появата на новата конзола официално отпада и вариантът за разменяне на игри. В крайна сметка масовото недоволство на феновете накара Microsoft да преразгледа тази своя политика, но след като позволи свободната размяна на игри, то други функции бяха премахнати.

За потребителите вече няма да е възможно да влязат в дигиталната си библиотека от които и да е Xbox One, а опцията за споделяне на библиотеката ви с до 10 приятели също ще отпадне.

Всичко това накара редица фенове отново да се обърнат към интернет пространството и да започнат подписка срещу „безумните” правила на Microsoft. Подписката носи заглавието “Microsoft: върни ни онзи Xbox One, който ни обеща на Е3”. Според петицията играчите не са разбрали от какво точно се отказват, когато са призовали компанията за промяна:

„Това трябваше да е бъдещето на забавлението. Нова вълна от игрални усещания, където можеш да купуваш игри дигитално, да ги разменят, споделяш и дори продаваш впоследствие. Нещо като Steam, но за Xbox. Потребителите обаче останаха неинформирани и въстанаха срещу това, което доведе до премахването на тези нови функции, защото Sony се възползва моментално от потребителската несигурност.”

И в известна степен са прави. Microsoft не направи достатъчно, за да изясни новите функции на конзолата. Много неща останаха неясни и потребителите разбраха за тях едва когато вече ги нямаше. От цялата ситуация печеливш остана май само Sony, тъй като на фона на лошото представяне на функциите на Xbox One, това на PlayStation 4 със сигурност бе доста добро.

Какъв ли ще е следващият ход на Microsoft?

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари